Nie wiem, moze z czasem przy Mercedario powstanie osobny klub kiperski, moze dorobi sie wlasnego forum - ale na razie proponuje zaczac od watku tutaj. I na dobry poczatek wrzucam trzy linki - ktore niektorzy z was moga juz znac. Ale wydaly mi sie wystarczajaco ciekawe.
Pierwszy jest do portalu Vinobilia, prowadzonego przez sklep o tej samej nazwie, specjalizujacy sie chyba w winach francuskich. Drugi portal to Wineo. Sa informacje o winach i szczepach winogron, rankingi, porady, przepisy na potrawy z winem… Zapowiada sie ciekawie, choc trzeba przyznac, ze oba te sajty na razie raczkuja. Trzeci link to link do bloga, o ktorym wspominalem Pawlowi i Mackowi na Mini Kieracie: W dzikie wino zaplątani. Nie jest moze az tak fachowy, jak to sobie zapamietalem z poprzednich wizyt, ale czegos tam mozna sie dowiedziec. Gwoli sprawiedliwosci musze przyznac, ze stamtad wlasnie zaczerpnalem dwa pierwsze linki. A nad wylaczeniem osobnego kacika enoturystycznego (zajrzyjcie na Wineo, a dowiecie sie, co to znaczy - jesli jeszcze sie nie domyslacie :-)) w Mercedario mozna by sie na serio zastanowic.
To pisalem ja, Wojtek, znany w tych kregach milosnik alkoholi wszelakich.